Panik Atak Nedir?
Panik atak, bir hastalık değil, bir hastalık belirtisi sayılmaktadır. Ataklar bir kez olabildiği gibi birkaç aydan daha uzun bile sürebilmektedir. İnsan hayatını olumsuz yönde etkilemekte olan panik atak rahatsızlığının başlıca belirtileri; nefes darlığı, baş dönmesi, çıldırma korkusu, çarpıntı, aniden başlayan sıkıntılar, karın bölgesinde gerginlik, ellerde ve ayaklarda terleme, bayılacakmış gibi hissetme ve tehlikeli bir hastalık varmış hissine kapılmak gibi birçok belirtisi bulunmaktadır.
Panik atağa yol açan nedenler ise, bol miktarda kafeinli içecek kullanımı, stres, panik bozukluk hastalığı, takıntılı kişilik, adet öncesi sendromu ve doğumdan sonra tiroit hormonunda bozukluk tüm bunlar panik atağa sebep açan etkenlerdir.
Panik atak tedavisi
Panik atak tedavisinde 3 temel yöntem bulunmaktadır. Bunlar, ilaç, psikoterapi ve yardımcı tedavi yöntemleridir. Hastalar tercihen sadece ilaçla ya da sadece terapiyle tedavi edilebilirler. Yardımcı tedavi yöntemleri, diğer ikisi ( ilaç ve terapi ) gibi temel tedavi yöntemleri olmamakla birlikte temel tedavi yöntemlerinin başarısını arttırırlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder