16 Eki 2012

Erkekler Tartışmayı Sevmiyor



Sevgilimle sürekli tartışıyorum, kocam beni anlamıyor, kocamla hep kavga ediyoruz, erkek arkadaşım çok bencil, erkek arkadaşımla konuşamıyorum, erkekler neden çabuk kızıyor, neden tartışmalar kavgaya dönüşüyor, sürekli kavga etmemek için, iyi anlaşmak için neler yapmalı, tartışmaya nasıl devam etmeliyiz? Kocanızın sizi anlamadığını düşünüyorsanız kendinizi nasıl anlattığınızı bir düşünün.

Onunla nasıl konuşmalıyız, derdimizi erkeklere nasıl anlatmalıyız? Erkeklerle nasıl konuşmak gerekir?
Genellemek: Bir hata da, kişilerin birbirlerinin kişilik özelliklerini içeren negatif ve suçlayıcı genellemeler yapmalarıdır. Bir hatayı hep oluyormuş gibi göstererek karşı tarafı yetersiz hissettirmeleridir.
Yanlış: ‘Sen beni incitmekten zevk alıyorsun.’
Doğrusu: ‘Senden bunları duymak beni çok incitti.’
Karşıt görüş olmak: Şeytanın avukatlığını yapmak, sorulmadığında bile her konuda karşıt görüş dile getirmek. Her konuda karşıt görüş belirterek kendi düşüncenizi ortaya koyma gayreti, karşınızdakini hatalı, aptal ve bilgisiz hissettir ve dolayısı ile sizden uzaklaştırır.
Yanlış: ‘Bence bu işin sonu başarısız olur, bir daha düşün.’
Doğrusu: ‘Bu önemli bir karar, istersen biraz daha düşün, öyle karar ver.’
Akıl okumak: Kişilerin birbirlerinin söylediklerinden çok, söylemediklerini anlamaya ya da söylenenlerin arkasındaki niyete negatif anlam yüklemeye çalışmasıdır.
Yanlış: ‘Bunu benim iyiliğim için yaptığını söylüyorsun ama senin asıl niyetin beni aşağılamak.’
Doğrusu: ‘Geçen gün başkalarının yanında beni uyarış şeklin, beni çok üzdü. Böyle konuları yalnızken ve daha yumuşak bir şekilde konuşmalıyız.’
Kendini bütünüyle haklı görmek: Kendini bütünüyle haklı, karşısındakini ise bütünüyle haksız konuma düşürmek, iletişimi kökten kesmektir. Hiçbir ilişkide bir taraf tamamen haklı ya da haksız olamaz.
Yanlış: ‘İlişkimiz boyunca hiçbir tartışma benim yüzümden başlamadı.’
Doğrusu: ‘Ben tartışmayı genelde sevmeyen biriyim. Biraz sakinleşince konuşalım istersen.’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder