Kaş modası
Kaşlarımız yüz ifademizi mimiklerimizi tamamiyle ortaya çıkaran en önemli etkendir.Sadece kaşlarınızla oynayarak yüzünüzü masum ya da şeytani gösterebilirsiniz.Bir dönem neredeyse ip inceliğinde moda olan kaşların yerini son yıllarda alınmamış kalın, doğal kaşlar alıyor.Fakat bu yeni modaya uymak ip inceliğindeki kaşların modasına uymak kadar basit değil.
Kalın kaşlarınızın olmasını istiyor, kaş yapınızdan dolayı kalın kaşlara sahip olamıyorsanız üzülmeyin! Kaş ekimi ile bu sorunun da çözümü bulundu.
İşte kaş ekimi hakkında merak edilenler;
Saçlar kaş oluyor
Kaş naklini, iki kulak arasında kafanın arka bölümünde bulunan ve donör bölge adı verilen alandan alınan, sağlıklı, genetik olarak ömür boyu dökülmemeye programlanmış, saç köklerinin kaşlara nakil edilmesi işlemi olarak tanımlamak mümkün. Operasyon 2-2,5 saat sürüyor ve saç alınan veya ekilen bölgede hiçbir ciddi ağrı olmuyor.
okal anestezi ve hafif yatıştırıcılar oluşan ağrıları gidermede yeterli geliyor. Ekim işleminden sonra iki gün hafif şişlik ve mor noktalar görülebiliyor. Ekim alanı aynı gün kırmızı noktalar şeklinde görünüyor. Bu kırmızı noktalar cilt kabuğu halini alarak yedi gün içinde tamamen kayboluyorlar. İki gün içinde hafif bir şişlik oluşabiliyor fakat bu da bir gün içinde kayboluyor. Ekim yapılmış köklerden kaşlar üç ay sonra çıkmaya başlıyor, dokuz ay sonra son hallerini alıyorlar. Uzmanların verdiği bilgiye göre bu, göze veya herhangi bir hayati organa hiçbir zararı olmayan masum girişim. Yani kaş ekiminin insan sağlığı üzerinde herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.
Peki, ekilen bu saçlar uzamıyor mu? Evet, ilk yıl normalin biraz üzerinde uzayan bu ekilen kıllar, birkaç yıl içinde daha yavaş uzamaya başlıyor. İlk çıkan kaşların daha uzun görünmemesi için haftada bir ince makasla kesilerek düzeltilmesi öneriliyor. Kaş telleri orijinal kaş kadar düzgün sıralı uzamayabiliyor ve ilk yıl kesilmezlerse fazla uzun görünüyorlar. Ancak ikinci yıl teller gerek yön gerekse uzama bakımından diğer kaşlara daha çok benzemeye başlıyorlar. Daha sonra bu kaş tellerini de diğer kaşlar gibi cımbız ve minik makasla düzeltmek mümkün hale gelebiliyor.
Ekilen kaşlar ömür boyu kalıcılığını ömür boyu koruyor ve hiçbir bakıma ihtiyaç duymuyorlar. Ekim işlemi sonucuna göre dokuz ay sonra ufak bir rötuş gerekebiliyor. Hemen hemen herkese bir rötuş dokunuşu yapılıyor. Yani sonunda ekilen saçlar tıpkı diğer kaşlar gibi alındıkları yerden tekrar çıkıyorlar. Ve son birkaç son not daha: İşlemden hemen sonra gözlük veya lens kullanmanın herhangi bir sakıncası bulunmuyor.
Kabuklar dökülür dökülmez eğer istenirse kaşlar yeniden toz farla ya da kalemle boyanabiliyor. Günlük kremler de aynı şekilde işlemden sonra kullanılmaya devam edilebiliyor. İşlemden 24 saat sonra banyo yapmak ve tamamen günlük hayata dönmek olası. Ayrıca merak edenler için hemen hatırlatalım: Kaş ektirdikten sonra Botox yaptırmanın da hiçbir sakıncası bulunmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder